Jak na správné grilování masa

Velikost textu: A A A

Jak na správné grilování masa

Ilustrační foto
  • autor: Redakce

Zdravější grilování

U tučnějších mas používejte grilovací tácky na odkapávající tuk nebo grily s trychtýřem pod mřížkou a se sběrnou miskou. Odkapávající šťávy nesmí v žádném případě hořet. Před použitím vždy gril dobře očistěte, aby na něm nezůstaly zbytky z dřívějšího grilování.

Grilování v přímém žáru

Přímo nad žhavými uhlíky se grilují jenom některé druhy masa – jedná se například o steaky. Ke grilování v přímém žáru se nehodí marinovaná masa a ani masa s výpekem většího množství tuku – kuřecí maso, krkovice. Tyto druhy masa musíte grilovat nepřímo.

Práce s teplotou při grilování

Každé maso potřebuje trošku jiný postup, ale většinou jde o to, aby se ze začátku maso prudce opeklo na dostatečně vysoké teplotě. Díky tomu se zachová velká šťavnatost. Následně se však žár ohně musí snižovat, aby se maso dobře propeklo a nikde nespálilo.

Grilování bez spálenin

Spálená místa na grilovaném masu ovlivňují celkovou chuť. Nejde však jenom o chuť, ale také zdravost pokrmu. Vyhněte se grilování uzenin, protože například při grilování uzeného masa se snadno vytváří karcinogenní látky. U masa berte ohledy na jeho vyzrálost – po osahání na něm zůstanou otisky prstů. 

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: grilování

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

4 časté chyby při grilování nejenom na zahradě

1. Nakupování marinádyI když to nelze považovat vyloženě za chybu, jde o neekonomické a ne vždy kvalitní řešení. Především…

4 nejnovější trendy, jak vyšperkovat chodbu 1/2

Velká skříň jako základPokud toužíte po dokonalé chodbě, je základem zcela určitě velká skříň. A to konkrétně taková, která…

4 nejnovější trendy, jak vyšperkovat společné prostory v paneláku 2/2

Zkuste i dekorace na stěny panelákuNemusí to být nutně jenom domovní řád, nebo požární předpisy, které budou viset na zdech…

4 nejnovější trendy, jak vyšperkovat společné prostory v paneláku 1/2

Nová okna jsou základPokud je něco, čím společné prostory v paneláku dokonale vyšperkovat, potom to jsou nová okna. Náklady…

Jak vyrobit domácí fontánu 2/2

 Finální patroJakmile máme vše připraveno, můžeme si opět vzít další, tentokrát už poslední misku, kterou provrtáme…

Jak vyrobit domácí fontánu 1/2

 Efektní doplněk každého interiéru, který není nutné jenom kupovat. Lze si i také snadno vytvořit. Jak vyrobit domácí…

Jak vyrobit domácí hnojivo na zahradu - dokončení

 Můžeme filtrovatV tuto chvíli jsme připraveni k tomu, že lze danou směs přefiltrovat do nádoby, kde budeme…

Jak vyrobit domácí hnojivo na zahradu - úvod

 Nejenom kupovaná, chemická či přírodní hnojiva lze využívat na našich zahradách. Možností je si domácí hnojivo také…

Vše o tepelných čerpadlech 2/2

Výhody tepelných čerpadelPrimární výhodou je nízká spotřeba energie. To podstatné, co potřebují, berou zdarma, z okolního…

Vše o tepelných čerpadlech 1/2

 Jak tepelné čerpadlo funguje?Jde o poměrně unikátní princip, pomocí kterého je možné využít okolní energii a tu přeměnit…

 
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt